• Algemeen (12 locaties)
  • Agenda (5 items)
  • Nieuws (0 berichten)
  • Neeltje ten Westenend (0 items)
  • Sjaak Langenberg (0 items)
  • Klaas van Gorkum en Iratxe Jaio (0 items)
  • Linda-Maria Birbeck (0 items)
  • Renée Kool (0 items)
Perudreef 8
3563 VA Utrecht
Telefoon: 030 2647100
 
Zuylenstede is een eigentijds woonzorgcentrum in de wijk Overvecht en heeft 150 cliënten zorg en daarnaast ruim 100 servicewoningen. Cliënten kunnen dagelijks een warme maaltijd gebruiken in het nieuwe restaurant, een bezoek brengen aan de fysiotherapie, de kapsalon, de bibliotheek of de huiswinkel. Alle faciliteiten van Zuylenstede zijn ook beschikbaar voor ouderen uit de wijk. Zo is het mogelijk om gewoon eens binnen te lopen voor een vers kop koffie of thee in de lounge. Ook kan deelgenomen worden aan alle gezellige activiteiten
Bekijk op kaart
De Vechtclub
Brailledreef 9
030 2218206
info@vechtclub.nl
De Vechtclub is een eigenwijze broedplaats in het voormalig distributiecentrum, met diverse faciliteiten voor verschillende kunstdisciplines en de creatieve bedrijfssector.

Bekijk op kaart

Vader Rijn College
Vaderrijndreef 7-9

Bekijk op kaart
Dr. Vliegenthartschool voor Praktijkonderwijs
(voorheen: Thorbecke College)
La Bohèmedreef 7 Bekijk op kaart

Stefanus
Sao Paulodreef 1
De Stefanus is een nieuw cultuurhuis in Overvecht in een voormalige kerk. In de Stefanus zijn een aantal kunstinstellingen gehuisvest, en in de grote zaal worden activiteiten zoals theatervoorstellingen, debatten en presentaties georganiseerd.
Zimihc, huis voor amateurkunst
UCee station, digitaal platform voor jongeren
STUT theater, wijktheater
Rosa Ensemble, gezelschap voor nieuwe muziek en muziektheater
Bonte Koe Records, onafhankelijk platenlabel

Bekijk op kaart

Wijkbureau Overvecht
Zamenhofdreef 17
Wijkbureau Overvecht is samen met de balie in het Wijkinformatiepunt, het aanspreekpunt van de gemeente Utrecht in de wijk. Wijkbureau Overvecht weet wat er speelt en heeft een goed netwerk in de wijk. De medewerkers van het wijkbureau leggen verbindingen tussen het werk van de gemeente, haar bewoners, ondernemers en het werk van partners, zoals welzijnsorganisaties, corporaties en zorginstellingen.

Bekijk op kaart

Bibliotheek Overvecht
Gloriantdreef 1
In de Bibliotheek Overvecht, tevens wijkinformatiepunt, worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd op het gebied van taal en lezen.

 

 

Bekijk op kaart
Buurtflat 
Apollodreef 2
De buurtflat is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Bewonersconsulenten en een buurtbeheerder van Mitros houden er spreekuur en er worden diverse activiteiten georganiseerd. Bekijk op kaart
Portiekcafe
Oranjerivierdreef 51
'Mobiel portiekcafe' - project bedacht door kinderen van de Mattheusschool, eerste locatie Oranjerivierdreef 51, andere locaties in Overvecht volgen nog. Bekijk op kaart

Fort B (Fort Blauwkapel/De Barak)
Kapelweg 7
Fort B is de thuishaven van theatergezelschap Growing Up in Public. In Fort B is ook een theaterzaal aanwezig waar regelmatig voorstellingen worden gehouden.
Growing Up in Public, Utrechtse theaterfirma

Bekijk op kaart

Fort aan de Klop
Eerste Polderweg 2
In het Fort aan de Klop is sinds kort een herberg, camping en theehuis gevestigd. 
Het theehuis is weekenddagen geopend van 9 - 22 uur.
Stichting Fort aan de Klop 

 

Bekijk op kaart

De Reuzenhal
Seinedreef 23
In de Reuzenhal presenteert Merkx & Dansers in de zomermaanden dansvoorstellingen voor jongeren waaraan je ook zelf mee mag dansen.
Merkx & Dansers, Utrechts dansgezelschap voor kinderen tussen 4 en 14 jaar. 

Bekijk op kaart